FEDERACIÓ DE COMITES POBLE CATALÀ

Sobre el cens

Els sistemes polítics democràtics que els estats de les nacions espanyola i francesa utilitzen en els territoris de la Nació catalana, no permeten l'autodeterminació del Poble català per decidir si vol separar-se d'aquests estats. La mediació internacional no és possible quan l'autodeterminació es considera afer intern de l'estat o es demana des del mateix sistema polític de l'estat.

Un registre o cens de membres de la nació catalana

Mitjançant un Cens on s'inscriuen lliurement les persones que es consideren membres de la Nació catalana, d'origen o d'adopció, que declaren no considerar com a pròpia una altra nació, es pot legitimar un marc democràtic nacional català. Els resultats de les votacions democràtiques organitzades pel propi Poble català al seu si, amb observadors internacionals, promourien la mediació internacional.

Arribar a disposar d'un Cens de membres de la Nació catalana amb un nombre important d'inscrits, controlat i reconegut al nivell internacional, i poder mantenir relacions a aquest nivell com a moviment no violent, democràtic i per l'autodeterminació, requereix una campanya de promoció interior i exterior llarga i costosa. En conseqüència, cal crear un fons econòmic amb garanties de control.

 

Els documents publicats en aquest lloc web es poden reproduir i difondre, a condició de citar-ne l’origen i que es reprodueixi el document complert.